2017. október 15., vasárnap
DARÁS TÉSZTÁS KRÉMES SZELET
Kíváncsi voltam erre a süteményre, mert a tésztájában búzadara van.
A másik különlegessége, hogy a tésztáját nem nyújtani hanem kenni kell a sütőpapírra.
A receptet Juditkánál leltem.
Tészta:
1 db tojás
20 dkg kristálycukor
35 dkg búzadara
10 dkg darált dió
2 ek kakaópor
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
csipet só
Krém:
2 csomag fehércsokis pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokimáz:
1 tábla Tibi étcsoki, 9 dkg
4 dkg vaj
Tortadara
A tojást a cukorral habosra kevertem. A többi hozzávalókat hozzákevertem és 3 órára a hűtőbe tettem.
Addig elkészítettem a krémet.
A pudingport csomómentesre kevertem a tejjel és sűrűre főztem.
Folpackkal lefedtem a pudingot. De nem a lábasra tettem hanem a kész pudingra lapigattam rá.
Igy nem bőrösödik be!
A szobahőmérsékletű vajhoz hozzászitáltam a porcukrot és habosra kevertem.
Amikor teljesen kihűlt a puding akkor hozzákevertem a vajas krémet.
A sütemény lapjait gyorsan ki lehet sütni.
A bekevert grízes masszát gondolatban három részre osztottam.
A szilikonos sütőpapírt belehelyeztem a 20x30 cm-es tepsibe és rákentem a masszát.
A gázsütőm 5-ös fokozatán 12 perc alatt megsütöttem.
Amikor kisült még melegen lehúztam róla a sütőpapírt.
Éles késsel leszedtem róla a tészta maradványt és már kentem is rá a következő adag masszát.
Amikor kihűltek a sütemény lapjai akkor megtöltöttem a krémmel.
A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztottam.
Rákentem a süti tetejére majd a tortadarát rászórtam.
Hűtőbe raktam.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Ma anyukámmal elmentünk gombázni.
Találtunk is jó sok tőkegombát.
Piroska
Címkék:
csoki,
csokoládé,
kavart tészta,
krémes süti,
puding,
pudingos krém,
sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése