Nem sok időm volt ma arra, hogy főzzek.
Összeállítottam a fejemben a menüt, amelyben ez lett a leves.
Zöldségeset többször főzök, de most erre esett a választás.
5 db nagy burgonya
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
só
4 db babérlevél
2 nagyobb cikk fokhagyma
1 ek. liszt
olaj
1 tk. darált fűszerpaprika
0,5 liter tej
citromlé
tárkony
A zöldségeket megtisztítottam, felkockáztam, felkarikáztam.
Annyi vízben, hogy ellepje feltettem főni.
Megsóztam, beletettem a babérlevelet és a tárkonyt.
Amikor már majdnem megfőtt a burgonya akkor elkészítettem a rántást. Az olajban világosra pirítottam a lisztet. Lehúztam a tűzről, belereszeltem a fokhagymát és tettem hozzá fűszerpaprikát. A meleg rántásra ráöntöttem a hideg tejet és amikor feloldódott a tejben a liszt hozzáöntöttem a leveshez.
Összeforraltam és citromlével ízesítettem.
Sokan ezt a fajta levest habarják, de én -tudom ez egészségtelen- rántással készítem.
Ma, 2015.04.03-án szintén ezt a levest készítettem egy kis változtatásokkal.
Vágtam bele füstölt sonkát és most nem tettem bele piros fűszerpaprikát. Ez a paprika nem kellett volna bele eredetileg sem, így sokkal finomabb.
Ma, 2015.04.03-án szintén ezt a levest készítettem egy kis változtatásokkal.
Vágtam bele füstölt sonkát és most nem tettem bele piros fűszerpaprikát. Ez a paprika nem kellett volna bele eredetileg sem, így sokkal finomabb.
i |
2015. füstölt sonkáva |
2015. |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése