Itt van az ősz és ilyenkor jöhetnek a diós sütemények.
Anyukámék az idén vágatták ki a nagy diófájukat, mert ketté volt repedve és korhadni kezdett. Féltek , hogy esetleg egy nagy szél kettétöri és rázuhan a házra.
Sajnáltam nagyon, de igazat kellett adnom anyuéknak, elsődleges a biztonság.
6 tojás
12 dkg kristálycukor
15 dkg darált dióbél
2 ek. liszt
1/2 cs. sütőpor
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg darált dióbél
1 ek. rumaroma
8 dkg porcukor
8 dkg vaj
2 ek. cukrozatlan kakaópor
pici víz
A tojásokból a cukorral habot készítek géppel.
A lisztet összekeverem a darált dióbéllel és a sütőporral. A habba óvatosan belekeverem és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm a piskótalapot.
Amíg kihűl a piskótalap addig elkészítettem a krémet.
A puha vajba beleszitáltam a porcukrot és sima krémet kevertem. Végül a darált dióbelet és a rum aromat hozzáadtam.
Ezt a krémet rákentem a piskótára.
A krém tetejére még egy kakaós réteg került.
Simára kevertem a porcukrot a vajjal és a kakaóporral. Egy nagyon kevés vizet tettem hozzá, hogy jobban kenhető legyen.
Ezt rákentem a diós krém tetejére és hűtőbe tettem.
Kör alakú süteményeket szaggattam belőle nagy pogácsaszaggatóval.
Nagyon finom lett a sütemény.
Ez nem pudingos krémmel készült, ezért teljesen más volt az íze. Hiszen mostanában inkább főzött krémes süteményeket készítek. Legközelebb azonban több darált dióbelet teszek a krémbe.
Eredeti recept innen.
Jó sütést!
Ez biztos finom! A diós sütikért odavagyok! :)
VálaszTörlésMost már itt van az ideje a diós sütiknek. Legalábbis én a tél közeledtével többet sütök mint nyáron.
Törlés