Vagyis, Gundel palacsinta, ahogy én készítem. Hiszen ez egy híres recept, és én most csak hasonlót sütöttem.
A palacsintát mindenki szereti, nekünk is nagy kedvencünk.
Akár sós, akár édes, nekünk mindegy. Nem tudok annyit csinálni, hogy ne fogyjon el.
A palacsinta tésztáját könnyű elkészíteni.
Kimérni sosem szoktam a hozzávalókat, mindig "érzéssel" készítem.
2 db tojás
csipet só
liszt
tej
ásványvíz
Ezekből elkészítem a palacsintatésztát, amelybe nem szoktam cukrot tenni.
Most két palacsintasütővel sütöttem, hogy hamarább készen legyek.
Töltelék:
20 dkg darált dió
1,5 dl tej
10 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
1 dl tejszín
reszelt citromhéj
A tejben a cukrot felolvasztottam.
Hozzáadtam a mazsolát és a citromhéjat.
Belekevertem a darált diót és a végén annyi tejszínt kevertem hozzá, hogy megfelelő állagú tölteléket kapjak.
13 db palacsintát tudtam megtölteni ezzel a mennyiséggel.
Öntet:
2,5 dl tej
2 púpos ek. cukrozatlan kakaópor
1 cs. vaníliáscukor
5 dkg liszt
1 dl tejszín
1 ek. rumaraoma
A tejet felmelegítettem és simára kevertem benne a kakaóport.
A tejszín és a rumaroma kivételével a többi hozzávalókkal simára kevertem az öntet.
Állandó kevergetés mellett besűrítettem és végén belekerült a tejszínt és rum aroma is.
Megtöltöttem a palacsintákat, félbe majd ismét félbe hajtottam.
A végén rákerült az öntet is.
Jó étvágyat!
Imádom! Gyakran készítem...
VálaszTörlésDiós töltelékes palacsintát én is szoktam készíteni. De így, öntettel még most csináltam először. Ízlett a fiúknak, anyuéknak meg most viszek belőle.
Törlés