2014. október 12., vasárnap
GALUSKA
Sokan nem szeretik csinálni ezt a köretet, mert szerintük macerás, de ha nem sok adagot kell készíteni akkor hamar készen van.
Csirkepaprikáshoz ma gyorsan összeállítottam a tésztát és kiszaggattam.
Nem szoktam mérni a hozzávalókat, de egyszer majd ezt a hiányosságot is pótolom.
A lisztből, 2 tojásból vízből és sóból nem kemény tésztát kevertem.
Forrásban lévő vízbe beleszaggattam.
Amikor feljött a víz tetejére akkor kiszedtem, leöblítettem, sóztam és egy kis olajjal meglocsoltam.
Ebédig többször megkavargattam, hogy ragadjon össze.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egyáltalán nem tartom macerásnak az elkészítését, annál inkább a nokedliszaggató elmosogatását :-)
VálaszTörlésIgazad van! Én sem tartom nehéznek az elkészítését, de ha gyorsan nem mosogatod el és rászárad.......... az már nem a legjobb dolog.
TörlésA családom nagyon szereti a galuskát, - nálunk nokedli- ezért gyakran csinálok.