Többen sütöttek mostanában ilyen rudakat perectésztából.
Én most nem abból a tésztából készítettem el, hanem a sonkás papucséból.
25 dkg liszt
8 dkg sertés zsír
1,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
0,5 ek. kristálycukor
1 kk. só
A zsírt a lisztben elmorzsoltam.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát készítettem.
Téglalap alakúra kinyújtottam és pizzavágóval felcsíkoztam és tepsibe raktam ahol kelesztettem.
Amikor már látszott rajta, hogy megkelt lekentem felvert tojással és az előmelegített gázsütő 5-ös fokozatán 10 percig sütöttem.
Ekkor rálocsoltam a sós masszát és visszatettem sülni még kb. 10 percig.
Amikor hűlni kezdett akkor szétszedtem és már lehetett is fogyasztani a sós rudakat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése