piroskonyha |
Ma ezért valami egyszerű levest gondoltam.
Ime a hagymakrémlevesem:
Hozzávalók:
5 fej vöröshagyma
2 nagy burgonya
2 cikk fokhagyma
2 szál zöldhagyma
2 evőkanál olaj
só, delikát, bors, bazsalikom,
3 evőkanál tejföl
pirított kenyérkocka vagy reszelt sajt-ízlés szerint
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítottam, hozzáadtam a fokhagymát az is pirítottam egy kicsit. Felöntöttem 1 liter vízzel, beletettem a fűszereket és belevagdostam a burgonyát és a
zöldhagymát. Addig főztem amíg a burgonya megpuhult, majd összeturmixoltam. Kivettem egy-két szedőkanállal és belekevertem a tejfölt. Visszaöntöttem a levesbe, összeforraltam és kész.
Pirított kenyérkocka illik hozzá, de én most reszelt sajttal tálaltam.
Jó étvágyat!
Kinyílt az első szegfű:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése