2013. május 26., vasárnap

BODZASZÖRP 2.

piroskonyha
Tegnap leszűrtem az egyik 5 literes bodzámat, ma a másikat.
A tegnapi 2 napig ázott, a mai akkor logikus, hogy 3 napig.
Nekünk ez már egy tetemes mennyiség -közel 10liter- tettem bele tartósítószert és száraz dunsztba is raktam. Remélem így eláll egy darabig.


Miután az 5 literes üvegben 3 napot ázott a bodzavirág, leszűrtem. Tettem bele literenként 60 dkg kristálycukrot, 1 dkg citromsavat, és ezt felforraltam. Amikor lezártam a tűzhelyet és eltelt kb. 5 perc beleöntöttem 1 dl citromlevet, és 1 kávéskanál szalicilt.
A szalicilt beletettem először egy pohárba és öntöttem rá a meleg szörpből, simára elkevertem és így öntöttem hozzá a többi szörphöz.
Üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem.
Érdekes, mert a képeken nem látszik annyira, de szép sárga színe van.
piroskonyha

piroskonyha
Egészségetekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése