tepertős pogácsa 2016. |
50dkg liszt
25dkg ledarált tepertő
2,5dkg élesztő + cukor
3 dl tej
1 tojássárgája + 1 egész tojás
5 dkg zsír
só, őrölt bors
A többi hozzávalókból, a tepertő kivételével elkészítem a tésztát.
Tiszta konyharuhával letakarom és hagyom, hogy közel a duplájára keljen.
Ekkor vékonyra kinyújtom és rákenem a tepertőt és összehajtogatom.
Gondolatban vízszintesen három részre osztottam a tésztát. A felsőt középre hajtottam és erre ráhajtottam az alsó részt. Az így kapott vastag csíkot most függőlegesen osztottam három részre. A bal oldali részt a középsőre hajtottam, és erre ráhajtottam a jobb oldalit.
20 percig hagytam kelni, majd megismételtem ezt a folyamatot.
Ismét kelt 20 percig.
Most kinyújtottam közel két ujjnyira, éles késsel bevagdostam. Ettől egy kicsit vékonyabb lett a tészta.
Közepes és kicsi pogácsákat szaggattam belőle.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam és még itt is hagytam addig kelni, amíg bemelegedett a gázsütő.
Közvetlenül sütés előtt felvertem 1 egész tojást és lekentem a pogácsákat.
5-ös fokozaton kb. 15 percig sütöttem, de ezt sütője válogatja!!!!
Amikor kisültek, megszórtam még a tetejét őrölt borssal.
tepertős pogácsa 2013. |
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése