2013. február 16., szombat

FARSANGI FÁNK

Ebben az évben még nem készítettem kelt tésztás kalácsot.
Igaz, hogy a farsang már elmúlt, de úgy gondolom ez mindegy.

Hozzávalók:

75 dkg liszt, 6 tojássárgája, 20 dkg olvasztott ráma, pici só, 1 evőkanál rumaroma, 10 dkg porcukor, 4-5 dl tej, 3/4 csomag élesztő, olaj a sütéshez.
Ne legyen hideg semmi amikor készítsük.

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.
Lisztezett nyújtótáblán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és most is duplájára  kelesztjük.
Minden fánk közepébe mélyedést alakítunk és kisütjük. Az egyik oldalát fedő alatt sütjük, hogy szalagos legyen.
Rácsra vagy papírszalvétára kiszedjük, porcukrozzuk és lekvárt teszünk a közepébe.

Ebből a lisztmennyiségből 35 db fánk készíthető. Legközelebb csak 50 dkg-ból készítem, mert nekünk egy kicsit sok lett. De azért elfogyott ha nem is aznap.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése