2017. május 1., hétfő

CITROMOS-PUDINGOS SZELET


A citrusos íz az amit nagyon szeretek. Ezért a  "Tejfölös-pudingos szelet"sütemény aminek kakaós tésztája van,  átírtam citromos változatra.

Nagyon jó ízű lett, legközelebb csak annyit fogok változtatni rajta, hogy a tetejére nem ezt a kandírozott citromhéjat fogom rá tenni. Nekem ez nem jött be.

Először a pudingot készítettem el, hogy hadd hűljön addig amíg majd a tészta készül.

0,5 liter tej
12 dkg kr. cukor
2 cs. tejszín ízű pudingpor
1cs. Dr. Oetker citromhéj
4 dl 20%-os tejföl

A pudingport a citromhéjat és a cukrot kevés tejjel simára kevertem. Felengedtem a többi tejjel, majd sűrűre főztem. Folpackkal letakartam, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Amikor már langyosra hűlt akkor hozzákevertem a tejfölt. Szép sima krémet kell, hogy kapjunk.

40 dkg liszt
1 tojás
20 dkg vaj
1  kk. szódabikarbóna
10 porcukor
1 cs. Dr.Oetker citromhéj 
2 ek. tejföl
kevés tej, kb. fél dl

A lisztet és a porcukrot átszitáltam.
A többi hozzávalókkal együtt egy linzertésztát készítettem, amit ketté vettem.
A tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral.
Az egyik tésztát kinyújtottam és beletettem a tepsibe, villával megszurkáltam.
Erre ráöntöttem a tejfölös pudingot.
Kinyújtottam a másik tésztát, amit a pudingra helyeztem, ezt is megszurkáltam villával.
Az előmelegített gázsütőben 4-5 fokozaton 30 perc alatt megsütöttem.
Két óra hosszát hagytam a tepsiben hűlni a süteményt, hogy a puding megkeményedjen.
Amíg hűlt a süti addig elkészült a tetejére a tojáshab.

1 tojásfehérje
15-20 dkg porcukor
2 ek. citromlé

egy marék kandírozott citrom a tetejére

A tojásfehérjéből géppel el kezdtem habot készíteni, közben hozzáadtam a citromlét és porcukrot.
A kemény állagú krémet rákentem a süti tetejére és megszórtam a kandírozott citrommal.










Jó sütést!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése