Ezért érdemes különböző csoportoknak a tagja lenni a facebook-on. Ezt a krémest is egy ilyen csoportban találtam és aztán egyre többen megsütöttük.
Ez a sárga krém tényleg olyan mintha bolti krémest ennénk, de ebben nincs semmi adalék.
Tepsi méret: 23 x 35
Piskóta:
4 tojás
8 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
1 kk. sütőpor
Sárga krém:
7 tojás fehérje
10 dkg kristálycukor
1 csipet só
3 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg kristálycukor
1,5 dl víz + 7 dl víz
Tetejére:
3 dl tejszín
2 ek. kristálycukor
1 Dr. Otker zselatin , 1dkg-os, ha állati a tejszín
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra kevertem 10 perc alatt géppel.
A sütőport a liszttel együtt beleszitáltam és elkevertem a habban.
A sütőt előmelegítettem az 5-ös fokozaton.
A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem, beleöntöttem a piskóta tésztáját és 25-30 perc alatt megsütöttem.
Kiborítottam a tepsiből, lehúztam róla a sütőpapírt és rácsra helyeztem.
A piskóta addigra kihűlt amikorra a krémet elkészítettem.
A tojásfehérjékből a cukorral és csipet sóval kemény habot vertem.
A pudingport elkevertem a cukorral és 1,5 dl hideg vízzel, majd a többi hideg vízzel felhígítottam.
Feltettem a tűzhelyre és besűrítettem a pudingot.
A még meleg pudingba belekevertem a tojásfehérjéből készült kemény habot és visszaraktam a tűzre és még 5 percig főztem. Ettől a művelettől tartottam, de a hab ne esett össze és jól sikerült.
A piskótalapot megfordítottam és így az aljára rákentem a még meleg krémet.
Betettem a hűtőbe.
A tejszínből a cukorral és a zselatinnal kemény habot készítettem és rákentem a sárga krémre.
Megszórtam a dekorcukorral.
A sárga krém nagyon finom. Legközelebb tejszín nélkül fogom elkészíteni leveles tésztával és akkor tényleg olyan lesz mint a gyermekkorom cukrászdában vásárolt krémese! És persze porcukorral jól megszórom a majd tetejét!
Köszönöm a receptet Csíki Annamáriának!
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Jó sütkérezést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése