2015. március 19., csütörtök

KÁVÉS - TEJSZÍNKRÉMES TORTA


Ha nem dolgozom akkor biztos, hogy a konyhában kötök ki! Nekem ez kikapcsolódás, pihenés.
Most egy tortával próbálkoztam.
Nem sokszor tortázom, de most találtam egy jónak ígérkező krémet. Gondoltam kipróbálom. Nem kellett bele vaj és ez miatt tetszett meg.
A krém állaga nagyon jó lett és persze finom is volt. 

Először sütöttem egy 5 tojásos piskótát a gáztepsiben. Kb. 30cm x35cm.

5 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1 kk. sütőpor

A tojásokból és a cukorból kemény habot készítettem, géppel.
A lisztet átszitáltam, hozzáadtam a sütőport és óvatosan kézzel a habhoz kevertem.

A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem és beleöntöttem a piskótatésztát.
A gázsütőt előmelegítettem 5-ös fokozaton.
Amikor beletettem a sütőbe levettem a gázt 4-est fokozatra és 20 perc alatt megsütöttem.

Krém:

7 ek. porcukor
3 ek. instant kávé
2-3 ek. forró víz
25  dkg mascarpone

2 dl tejszín, most Meggle cukrászhab
1 habfixáló

A porcukrot átszitáltam, hozzákevertem az instant kávét.
A forró vízzel elkevertem. Ekkor egy sűrű masszát kaptam.
A mascarponét hozzáadtam.
A tejszínt kemény habbá vertem a habfixálóval együtt és óvatosan a  masszához adtam.

A krémet betettem a hűtőbe addig amíg a piskóta kihűlt.
A piskótát ketté vágtam, így kaptam két 15x35cm-es lapot.
A krém több mint felét a piskótalapok közé kentem.
A többi krémmel kívülről befedtem a tortát, próbáltam szépen elsimítani.
A tetejére dekorgyöngyöt szórtam.


Forrás:  INNEN.

Facebook oldalamhoz   ITT   csatlakozhattok.

Jó sütögetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése