A férjem a minap hazaállított 2 csokor medvehagymával.
A piacon már láttam a szép kis csokrokat, de ezen kívül semmi kapcsolatom nem volt vele!!!!
Keresgéltem a neten, és erre a levesre esett a választásom.
0,5 db póréhagyma
0,5 ek. vaj
2 csokor medvehagyma, szárai letépkedése után 10 dkg
1/3 ek. liszt
4 dl víz
1 tk. delikát
1 dl tejszín
1 tk. kristálycukor
1 tk. citromlé
só
őrölt bors
pirított kenyérkocka
A medvehagymák szárait levagdostam, a leveleit megmostam, megtörölgettem.
A vajban átpirítottam a póréhagymát.
Beletépkedtem a medvehagyma leveleket és mint a sóskát megfonnyasztottam.
Ráhintettem a lisztet és gyakori kevergetés mellett pirítottam.
Felöntöttem vízzel, delikáttal ízesítettem.
10-15 percig főztem.
Hozzáadtam a tejszínt majd a többi fűszert.
3 közepes karéj kenyeret apró kockára vágtam és sütőben megpirítottam. Ezzel ettük a levest, de sajtos pirítós is finom lett volna hozzá.
Ez a mennyiség pontosan elég volt kettőnknek. Tehát 1 csokor medvehagyma 1 adag levesnek elég!
Eredeti recept: INNEN.
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Jó étvágyat!
Ha bevált a családnak a medvehagyma, érdemes sült tésztákkal is próbálkozni. Mi nagyon szeretjük pogácsába, leveles tésztából csigának, de már palacsintát is töltöttem vele.
VálaszTörlésKöszönöm az ötleteket Marisz. Nekem nagyon tetszett, de nem is csoda, hiszen imádom a fokhagymás ízt és a krémlevest is.
Törlés