Nagyon meg vagyok fázva, köhögök, náthás vagyok.
De azért nem állhat meg az élet. Tegnap főztem, /húsleves, rakott burgonya/ ma pedig egy gyors kelt kalácsot csináltam.
Régen azt mondtam volna, hogy a kelt tésztát macerás készíteni, de ma már egyáltalán nem ezt gondolom.
Géppel bedagasztom, a többi meg már nem tart sokáig.
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 ek. kristálycukor
2,5 dl langyos tej
10 dkg vaj
csipet só
2 tojássárgája
10 dkg darált dió
5ek. tejszín
3 ek. kristálycukor
porcukor a megszóráshoz
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát készítek.
Kiraktam a szilikonlapra és kb. duplájára kelesztettem.
A tésztát 16 felé vettem.
Kézzel kör alakúra formáztam egy adag tésztát és beletettem a tölteléket. Gombócot alakítottam belőle és 8x14 cm-re nyújtottam.
Pizzavágóval 5 csíkot vágtam bele hosszában aztán megtekertem és beletettem a muffinpapírba.
Ismét hagytam keleszteni.
Előmelegített -5 fokozat- gázsütőben 25 perc alatt megsütöttem.
Megporcukroztam a tetejét.
Eredeti recept: INNEN.
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhatsz.
Jó sütögetést!
Jobbulást, betegen is mennyi finomságot készítesz!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska. Még a mai napig sem gyógyultam ki, de már sokkal jobban vagyok. Sütni-főzni meg mindig kell. Ha nem csinálom, akkor már tényleg nagyon betegnek kell lennem.
Törlés