2015. március 8., vasárnap

CSAVART DÁN BRIÓS


Nagyon meg vagyok fázva, köhögök, náthás vagyok. 
De azért nem állhat meg az élet. Tegnap főztem,  /húsleves, rakott burgonya/ ma pedig egy gyors kelt kalácsot csináltam.
Régen azt mondtam volna, hogy a kelt tésztát macerás készíteni, de ma már egyáltalán nem ezt gondolom.
Géppel bedagasztom, a többi meg már nem tart sokáig.

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 ek. kristálycukor
2,5 dl langyos tej
10 dkg vaj
csipet só
2 tojássárgája

10 dkg darált dió
5ek. tejszín
3  ek. kristálycukor

porcukor a megszóráshoz

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát készítek.
Kiraktam a szilikonlapra és kb. duplájára kelesztettem.
A tésztát 16 felé vettem.
Kézzel kör alakúra formáztam egy adag tésztát és beletettem a tölteléket. Gombócot alakítottam belőle és 8x14 cm-re nyújtottam.
Pizzavágóval 5 csíkot vágtam bele hosszában aztán megtekertem és beletettem a muffinpapírba.
Ismét hagytam keleszteni.
Előmelegített  -5 fokozat-   gázsütőben 25 perc alatt megsütöttem.
Megporcukroztam a tetejét.



Eredeti recept:   INNEN.
Facebook oldalamhoz   ITT   csatlakozhatsz.

Jó sütögetést!

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást, betegen is mennyi finomságot készítesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska. Még a mai napig sem gyógyultam ki, de már sokkal jobban vagyok. Sütni-főzni meg mindig kell. Ha nem csinálom, akkor már tényleg nagyon betegnek kell lennem.

      Törlés