2014. október 26., vasárnap

OLASZOS CSIRKEMELLFILÉ


A csirkemellet azért is szeretem, mert nagyon gyorsan elkészíthető.
Mindig keresem az újabb recepteket, hogy változatosabban meg tudjam csinálni a családnak. Főleg a fiamnak, mert ő szereti nagyon, a férjem inkább a zsírosabb sertéshúst részesíti előnyben.

1 db csirkemellfilé
1 cs. mozzarella golyó
1 db nagy paradicsom
morzsolt bazsalikom

olaj + 2 dkg vaj

A csirkemellet még egészben megmostam és 4 szeletet vágtam belőle.
Ilyenkor az apró darabokat levagdosom és abból másfajta húsos étel készül.
Besóztam.
A vajat felolvasztottam, amihez egy pici olajat öntöttem.
A csirkemell szeletek fehéredésig átsütöttem, utána még pirítottam egy kicsit.
Az üvegtálba egymás mellé beleraktam a húsokat.
Megszórtam morzsolt bazsalikommal, erre rávágtam egy-egy  paradicsom szeletet és ennek a tetejére kerültek a mozzarella golyó szeletek.




Előmelegített gázsütő 6-os fokozatán addig sütöttem amíg megolvadt a sajt és a paradicsom is el kezdett fonnyadni.

Forrás: innen.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Piroska, nagyon finom lehet a csirkemell.
    Én is azért szeretem készíteni, mert hamar elkészül és sokféleképpen készíthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, hamar elkészül és nem mellesleg még finom is.

      Törlés