2014. szeptember 7., vasárnap

TÖLTÖTT SÓS KIFLIK



A hétvégén anyukám sütött túrós linzert, ezért úgy gondoltam, hogy én valami sóssal próbálkozom.
Azt már tudtam, hogy töltött kifli lesz, csak még az volt a kérdés, hogy mivel fogom megtölteni.
De ez is meglett, hiszen jó ötleteket mindig lehet találni.

A kelt tészta adott volt, de Andinál  -ahol a töltött kiflikre ráleltem-  az összetevők aránya más volt mint ahogy eddig én csináltam.
Fél kg liszthez  ő 10 dkg margarínt használ, én pedig eddig ennek csak a felét tettem a tésztába.
Most viszont az ő receptje szerint dagasztottam be a tésztát, és sokkal jobb lett!!!
Friss élesztőm viszont most nem volt csak szárított élesztőm és ezt használtam. Féltem tőle, hogy megkel-e tészta.
Az a tapasztalatom, hogy több idő kellett a tésztának, hogy a duplájára keljen. De nagyon szép lett!


0,5 kg liszt
10 dkg vaj
1 cs. szárított élesztő, 7gr.
2 dl langyos tej
1 ek. kristálycukor
2 lapos kk. só
1 tojás

A lisztet átszitáltam.
Hozzáadtam a szárított élesztőt és elkevertem benne. Azt volt a tasakon, hogy nem kell felfuttatni.
A vajat belekevertem.
A maradék összetevőkkel sima kelt tésztát készítek. Robotgéppel 10-15 perc.
Kiraktam a szilikonlapra, tiszta konyharuhával letakartam és duplájára kelesztettem.
A szárított élesztő miatt  -szerintem-   több idő kellett, hogy megkeljen.


Átgyúrtam, és kettévettem a tésztát.
Kör alakra nyújtottam és 8 cikkre vágtam pizzavágóval.


Minden cikk nagyobb végére tettem tejfölt, sült husikát és reszelt sajtot.
Szorosan feltekertem és sütőpapíros tepsibe raktam.
Hagytam itt is kelni addig amíg a sütő bemelegedett. Megkentem felvert egész tojással és megszórtam lenmaggal.


160-180 fokon szép pirosra sütöttem 20 perc alatt.
A tepsiből rácsra raktam és letakartam.




A tészta másik feléből pizzakrémes-sajtos tekercs készült.
Nagyon finom volt és a tésztáját csak dicsérni tudom.
A kifli töltelékét kedvünk szerint variálhatjuk.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Csodásak lettek a kiflik, örülök, hogy megtetszett a tészta, valóban jó vele dolgozni és még másnap is finom, puha. Szép a készleted is, nekem is pont ilyen van :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó dolgok vannak a blogodon, még tuti, hogy fogok tőled sütni! Ez a tészta is nagyon jó, jobb volt az állaga mint amit eddig használtam.
      Szeretem ezt a készletet, én is megcsodáltam nálad!

      Törlés