Ezekből a pici szegfűgombákból nagyon ízletes levest lehet főzni. A levesnek olyan íze van, ami össze nem hasonlítható, össze nem keverhető egyik gombáéval sem.
A szüleim háza és az erdő közötti réten lehet ezt szedni és anyuék ezt ki is használják.
Egyszerűen gyönyörű...... |
A leves elkészítése egyszerű és nem is sok idő kell hozzá.
0,5 kg szegfűgomba
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 ek. olaj
őrölt bors
só
delikát
őrölt csemege paprika
10 dkg pirított tészta
A gombát megtisztítom, több vízben megmosom. Ez a gomba nem sok tisztítást igényel, hiszen szinte csak a fűszálakat kell kiszedni közüle. Legalábbis a szüleim olyan tisztán szedik, hogy nem sok baj van vele.
Sokszor fagyasztva kapom, adagonként becsomagolva, akkor pedig csak kiengedem és átmosom.
A zöldségeket megpucolom, felkarikázom, megsózom és az olajon átpirítom.
Amikor már látom, hogy az olaj a sárgarépától elkezd sárgulni akkor hozzáadom a gombát és felöntöm vízzel. Fűszerezem.
Amikorra a zöldségek megfőnek akkorra a gomba is jó lesz.
A tésztát szárazon, tehát nem zsiradékon megpirítom és levesbe teszem. Amikor megpuhult a tészta elzárom a gáztűzhelyet, hiszen készen is lett a leves.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése