A télen nagyon jó lesz majd, hiszen nagyon szeretjük a töltött paprikát, paradicsomlevest, paradicsomos csirkés spagettit, paradicsommártást.
Imádjuk!
Eddig minden évben anya csinálta, de most ott voltam én is a készítésénél és segítettem neki.
12 kg paradicsom
2 lapos tk. nátrium-benzoát
A paradicsomokat megmostuk, felvagdostuk és már ment is a tűzhelyre főni.
Hiába van gáztűzhely a konyhában, de ott van a tűzhely is, vagyis a sparhelt ahogy mi hívjuk.
Anya sokkal jobban szeret azon főzni a mai napig, a gáztűzhelyet csak nyáron használja amikor meleg van.
Amikor a paradicsom már levet engedett és már látni, hogy megfőtt akkor kezdődhet a paszírozás.
A képen anya csinálja, de én is kivettem belőle a részem. |
A sűrűjét fakanállal szedtük le róla. |
Így nem hűlt ki a lé, hanem szinte forrt.
Amikor végeztünk akkor az összes levet forraltuk vagy 10 percig.
Beletettük a nátrium-benzoátot, de ekkor már nem forraltuk.
A tűzhelyről azonban nem vettük le, csak már nem hagytuk, hogy zubogjon.
Azonnal üvegekbe töltöttük, celofánt és csavaros tetőt tettünk rá.
Azonnal lezártuk az üveget. |
12 db 0,7 literes és 1db 0,5 literes lett.
Alul, felül, oldalt és természetesen felül is jól betakartuk, több rétegben.
Anya mindent rápakolt amit csak talált!! |
Jó étvágyat az ezzel készített ételekhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése