Küldött a férjével rókagombát. Nem is tudom mikor ettünk utoljára, úgy hogy gyorsan meg is csináltam pörköltnek.
Este 7 óra volt mire kifőztem hozzá a tésztát és megvacsoráztunk. Tudom, hogy 6 után már nem szabad enni, de mi ezt nem nagyon szoktuk betartani. Sajnos.
Az előkészítéssel nem sok bajom volt.
Gyönyörűek voltak a gombák, tiszták és egyikben sem volt kukac.
Megmostam és nagyobb darabokra felvagdostam.
0,5 kg rókagomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek. zsír
1 db tv paprika
1 db paradicsom
só
fűszerpaprika
őrölt bors
3 ek. tejföl
A vöröshagymát megpucoltam, felkockáztam és a zsírban üvegesre pirítottam a paprikával és a paradicsommal együtt.
Lehúztam a tűzről, beletettem a pirospaprikát és hozzáadtam a gombát.
Amikor a gomba már összeesett akkor sóztam, borsoztam.
Gyakran kavargatva sütöttem még 20-30 percet.
A tejfölt a végén adtam hozzá, megvártam míg azzal is felforr és már készen is lett.
Holnapra is maradt még belőle, de akkor már nokedli lesz mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése