2014. augusztus 31., vasárnap

MÓNOSBÉL - III. VIDÉKI GASZTRONÓMIAI NYÍLT NAP

III. Vidéki Gasztronómiai Nyílt Napok

2014.08.30.
Még az időjárás is kedvezett azoknak akik ellátogattak a nyílt napra.
Voltak is sokan, talán többen mint tavaly.
Mivel a szüleim szembe laknak, ezért mondhatom, hogy egész nap láttam, hogy milyen sok látogató volt egész nap.

Pár éve jött két család ebbe a kis faluba.
Az egyik család mangalicákat tart  / SOMA SONKA/  és fel is dolgozza, a másik pedig sajtkészítéssel   /BÜKKISAJT/ foglalkozik. MALMOS TANYA közös néven jelenik meg az elnevezés több helyen.
Ők rendezik ezt az eseményt a községben.

Ez a két kép egy prospektusról van:
 



Délelőtt 9-kor szállingóztak a látogatók. Talán ők jártak a legjobban, mert ők még válogathattak a parkolóhelyekben.

A SOMA SONKA főétellel, desszerttel és sonka- szalámitállal készült.
Főételként betyáros ragu volt galuskával, kemencében sült szelethúsok, csülkök burgonyával, savanyúval.

Betyáros ragu nokedlivel. Kóstoltuk, finom volt.

 Kolbász, szalámi, füstölt karaj, sonka és ez mind mangalica. Ezeket érdemes volt megkóstolni!

Kemencében sült szelethús, burgonyával és savanyúval. Ezt sem hagytuk ki!

Egy kis rétes is kellett a sok hús után!

Ebben a kemencében sültek a husik!

Kilátás, szemben a mi házunk!!

A kis tóban ilyen szépségek voltak.
Ilyen közel van az erdő.

Ugye ez nem csak nekem tetszik?
Ebédidben élő cigányzene szórakoztatta a vendégeket.

Boros Dénes és zenekara.
A kis gyerekek gurulós pónira ülhettek.
Meg lehetett nézni a mangalicákat is.
A BÜKKISAJT-nál szintén nagy volt a készülődés.
Akik idelátogattak azoknak itt is volt lehetőség az ebédre. 
Sajtkóstoló csomagokat lehetett vásárolni, utána pedig aki akart vásárolhatott is ezekből a sajtkülönlegességekből.
Desszert itt sem maradt el. Tavaly áfonyás sajttorta volt, és még mindig emlékszem, hogy milyen finom volt.
Az idén is volt desszertkülönlegesség, nemsokára megmutatom.

Két személyes sajtkóstoló!

Aki akart itt vásárolhatott.
Mézes-mandulás krémsajt, isteni volt!!

Nekem "ő" a kedvencem. Hamuban érlelt tehénsajt.

Levendulabokrocskák.


Borsodnádasd is itt volt, molnárkalácsot sütöttek.

Főzőcskéztek.

Aki akart megpróbálhatta ezt is.

Egy kicsit közelebbről a szülőiház.
Hat óra után értem haza, de akkor még javában szólt a zene, rengetek ember volt.


Igazán jó nap volt, jövőre ugyanitt találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése