2014. január 11., szombat

MEGGYES/amaréna/-CSOKIS KELT KALÁCS

Meggyes-csokis kelt kalács
Elkészült Juci virtuális bulijára a süteményem. Első blogszületésnapján mi együtt ünnepelünk vele.

Elérkezett az idő, hogy  felhasználásra kerüljön a nyáron elkészített amaréna meggy.
A Ráma sütiskönyvben láttam kinézetre hasonló kalácsot. De én már ragaszkodom a nekem már bevált  kelt kalács receptemre. Amióta rátaláltam, mindig ezt használom.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 dkg élesztő 
1,25 tej
1,5 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg vaj
csipet só

2dl lecsepegtetett meggy
1 csapott ek. kakaópor
6dkg tortabevonó csoki

Az élesztőt  langyos-cukros tejben felfuttatom.
A többi hozzávalókkal sima kelt tésztát készítek.
Kettévettem, az egyikhez hozzáadtam még 1 csapott ek. kakaóport.
Meleg helyen a duplájára kelesztettem.
Mind a két kelt tésztát téglalap alakúra kinyújtottam. Egymásra tettem, megszórtam a meggyel.
Mind a két hosszabbik oldalán, egymással szembe feltekertem.
Sütőpapíros tepsibe raktam, kelesztettem ismét. Lekentem tojással, és 180 fokos gázsütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűlt csokoládéval bevontam.
A csokit széttördeltem és vízgőz felett felolvasztottam egy pici olajjal.

Beraktam a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé a kalácson.

Itt még nincs felszeletelve.

Meleg vízbe mártott, letörölt késsel felszeleteltem.

Felszeletelve.

Szeletelt kalács.
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nagyon kapós volt! Gyorsan elfogyott.

      Törlés
  2. De jól néz ki! A bulin tuti lecsapok egy falatra! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd jó sokat viszek, hogy mindenkinek jusson!!

      Törlés
  3. Csodás ez a kalács! Annyira tetszik a formázás, hogy vinnem kell:-)

    VálaszTörlés