Meggyes-csokis kelt kalács |
Elérkezett az idő, hogy felhasználásra kerüljön a nyáron elkészített amaréna meggy.
A Ráma sütiskönyvben láttam kinézetre hasonló kalácsot. De én már ragaszkodom a nekem már bevált kelt kalács receptemre. Amióta rátaláltam, mindig ezt használom.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,25 tej
1,5 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg vaj
csipet só
2dl lecsepegtetett meggy
1 csapott ek. kakaópor
6dkg tortabevonó csoki
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatom.
A többi hozzávalókkal sima kelt tésztát készítek.
Kettévettem, az egyikhez hozzáadtam még 1 csapott ek. kakaóport.
Meleg helyen a duplájára kelesztettem.
Mind a két kelt tésztát téglalap alakúra kinyújtottam. Egymásra tettem, megszórtam a meggyel.
Mind a két hosszabbik oldalán, egymással szembe feltekertem.
Sütőpapíros tepsibe raktam, kelesztettem ismét. Lekentem tojással, és 180 fokos gázsütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűlt csokoládéval bevontam.
A csokit széttördeltem és vízgőz felett felolvasztottam egy pici olajjal.
Beraktam a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé a kalácson.
Itt még nincs felszeletelve. |
Meleg vízbe mártott, letörölt késsel felszeleteltem.
Felszeletelve. |
Szeletelt kalács. |
Hű, de guszta :)))
VálaszTörlésNagyon kapós volt! Gyorsan elfogyott.
TörlésDe jól néz ki! A bulin tuti lecsapok egy falatra! :)))
VálaszTörlésMajd jó sokat viszek, hogy mindenkinek jusson!!
TörlésCsodás ez a kalács! Annyira tetszik a formázás, hogy vinnem kell:-)
VálaszTörlés:)
Törlés