Bolognai makaróni |
Ma a könnyebb oldalát választottam a főzésnek. Tasakos bolognai alapból készítettem az ebédet. Sokan még mindig azt hiszik, hogy tele van tartósítószerrel és adalékanyaggal, de már nem használják ezekben a termékekben sem. Ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. De azért amikor saját hozzávalókból, saját paradicsomlével készül az mégis más, finomabb!! Sokkal finomabb!!!
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 ek. olaj
1 cs. bolognai alap
3 dl víz
tetejére reszelt sajt
A vöröshagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam és az olajban megpirítottam.
Beletettem a darált húst és 10-15 perc alatt megpirítottam.
Felöntöttem 3 dl vízzel és belekevertem az alapot és besűrítettem. Még legalább 10 percig forraltam.
Tálaláskor sajtot reszeltem rá.
Bolognai reszelt sajttal. |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése