Ettől függetlenül szinte csak Karácsonykor készítem ezt az ételt.
A családban a gyümölcs és a hús párosítása nem tartozik a kedvencek közé. A fiam szereti, de a férjemmel mi annyira nem vagyunk érte.
A sajttal töltött változat azonban már jöhet bármikor.
Hozzávalók:
1 db nagyobb csirkemellfilé
só, őrölt bors,
aszalt szilva
trappista sajt
2 kisebb tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A csirkemellet megmostam és felitattam róla a vizet.
Kettévágtam.
Az egyiket szilvával a másikat sajttal töltöttem meg.
A fél csirkemellet amilyen nagyra csak tudtam szétvágtam.
Sorba raktam az aszalt szilvát és feltekertem.
Aszalt szilvával töltött csirkemellfilé |
A másik fél csirkemellet is szétvágtam, ebbe sajtot tettem.
De előtte besóztam és megborsoztam.
Ezt már úgy tekertem fel, hogy a két végét is behajtottam, hogy a sajt majd ne tudjon belőle kifolyni.
Sajttal töltött csirkemellfilé |
Bepaníroztam, -liszt-tojás-zsemlemorzsa- és olajban kisütöttem.
Hagytam, hogy hűljön. Hiszen akkor szebben lehet szeletelni.
Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése