Bakosné Gabriella receptje alapján készült ez a sütemény!
Ebből ugye én nem ehettem, annyi lett az enyém amit a sütiből amit elkészítése közben kóstolgattam!!!!!!!!
Tepsi mérete: 25x25cm
4 tojásból piskótát készítettem.
4 db tojás
8 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
1 tk sütőpor
A tojást a cukorral habosra kevertem a robotgéppel.
Az átszitált száraz hozzávalókat óvatosan belekevertem.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a masszát és a gázsütőm 4 -es fokozatán megsütöttem.
Lehúztam az aljáról a sütőpapírt és rácson hagytam kihűlni.
Amíg hűlt addig elkészítettem a pudingot.
2 cs karamell pudingpor
9 dl tej
4 ek kristálycukor
A pudingport és a cukrot csomómentesre kevertem a tejjel és sűrű pudingot főztem belőle.
Langyosra hűtöttem, közben gyakran megkavartam.
A piskótát visszatettem a tepsibe és ráöntöttem a pudingot.
Következett a tejszínes réteg.
5 dl tejszín, most cukormentes Hullala
3 ek porcukor, átszitálva
2cs habfix
Géppel kemény habot vertem.
A kihűlt puding tetejére kentem és a hűtőbe tettem.
Következett az utolsó réteg.
2 cs piros tortazselé
5 dl víz
3 ek kristálycukor
A zseléport simára kevertem a vízzel és a cukorral.
1-2 percig forraltam állandó kevergetés mellett, majd kb. 15 perc múlva amikor már kezdett hűlni és kocsonyásodni ráöntöttem a tejszínhabra.
Visszatettem a hűtőbe és másnap lehet szeletelni.
Higgyétek el, hogy egyszerűbb volt elkészíteni mint leírni!
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése