Anyukám is minden évben készít lekvárt. De ő a szilva és a baracklekvár mindentudója.
Tavaly is készítettem többféle dzsemet és ez nem lesz máshogy az idén sem.
Kezdjük akkor az eperrel.
Most 2 kg eperből főztem dzsemet, de még egy adagot akarok készíteni.
Hozzávalók:
2 kg eper
0,5 kg kristálycukor, /6dkg 1:4 dw édesítő/
2 csomag 3:1 Dr. Oetker Szuper dzsemfix
Az üveget mosogatógépben kimostam. Úgy időzítettem, hogy kb. akkorra legyen elmosva amikorra a dzsem elkészül.
Az epret több vízben átmostam, nem áztattam!
Egy nagyobb lábasba tettem ahol összetörtem, majd lassan forraltam kb. 20 percet.
A cukrot /édesítőt/ összekevertem a "Szuper dzsemfix"-el. Kis adagokban, állandó keverés mellett a forró eperhez adtam majd ismét forraltam 5 percet.
Ami volt hab a tetején azt leszedtem.
Rögtön az üvegekbe töltöttem, rácsavartam a tetejét és fejreállítottam. Igy hagytam 20 percig és már készen is volt.
Kóstolóba szinte semmi nem maradt.
Másnap fel is bontottunk egy üveggel, hogy megnézzük megdermedt-e a dzsem!!!!!!!!!!
Hát megdermedt.
Nagyon finom volt!
Hát megdermedt! |
Nagyon finom volt! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése