Epres kocka |
Még csak virágok vannak rajta. |
Vásároltam 1 kg-ot, ebből jutott a süteménybe is.
Már nagyon hozzászoktunk, hogy minden hétvégén sütök, ezért most is kellett valami gyorsan elkészíthető édesség.
Sütöttem egy piskótalapot és megtöltöttem. Fél óra után már szeleteltem is.
Tepsi: 30 x 34
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg liszt
8 dkg kristálycukor
1/2 cs. sütőpor
A tojásból és a cukorból piskótahabot készítettem. Most 13 perc alatt lett megfelelő keménységű.
A sütőport elkevertem a lisztben és lassan, óvatosan beleforgattam a habba.
Sütőpapíros tepsibe öntöttem.
A sütőt előmelegítettem az 5-ös fokozaton és 15 perc alatt megsütöttem.
A 34 cm-es oldallal párhuzamosan középen kettévágtam. Igy kaptam két 15x34cm-es lapot.
Az egyik lapra rápakoltam a megmosott, papírtörlővel leitatott epreket.
Amíg sült a piskóta, addig elkészítettem a krémet.
1cs. vanília ízű pudingpor
4 dl tej
1 ek. kristálycukor
A pudingport simára kevertem egy kevés tejjel és a cukorral. Hozzáöntöttem a többi tejet is és sűrű pudingot főztem belőle.
Letakartam alufóliával, hogy ne bőrösödjön be.
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
A cukrot a vajjal habosra kevertem.
Amikor már a puding jó langyos volt akkor összekevertem a vajjal.
Rátettem a krémet az eperre, ügyelve, hogy a krémből jusson az eprek közé.
A krémre ráhelyeztem a másik fél piskótalapot.
Fél órára betettem a hűtőbe úgy, hogy a tetejére egy másik tálcát helyeztem egy kg-os nehezékkel.
Ez alatt az idő alatt összeállt a sütemény és szebben lehetett szeletelni.
A tetejét megporcukroztam, tejszínhabbal és mentalevéllel díszítettem.
A kertünkben is van menta, de annak a leveli lyukasak. Talán a hangya eszi, de nem tudom!!
Ezért tettünk egy nagy cserépbe is, ott szépek a levelei.
Menta. |
Jó sütögetést!
Nagyon finom, hamar elfogyott így legközelebb dupla mennyiséggel csinálom!
VálaszTörlés