Amikor megláttam Zoliéknál ezt a sütemény rögtön tudtam, hogy ez lesz a hétvégi édességünk.
Mivel szombaton nem voltam otthon, ezért vasárnap kellett főzni és sütni is.
Ez a sütemény gyorsan elkészül és ami nagyon fontos a mai világban, hogy nem drága!
Az íze viszont isteni!!
Nagymamáink is tudtak finomságokat készíteni, ez itt az élő példa rá. Hiszen Zoliék most egy régi-régi receptet elevenítettek fel ebben a sütiben.
Ajánlom mindenkinek, hogy keresgéljen a régi szakácskönyvekben, vagy mamáink cetlijei között, hiszen ilyen kincseket találhat.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg margarín
1 ek. porcukor
4 tojás sárgája
1/2 dl tej - 1 dkg élesztő - pici kristálycukor
2 nagy ek. szilvalekvár
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
5 dkg mandula
A margarínt a lisztben elmorzsoltam.
Az élesztőt felfuttattam a cukros langyos tejben.
A többi hozzávalókkal együtt elkészítettem a tésztát.
Kinyújtottam tepsi nagyságúra.
A tésztára rákentem a szilvalekvárt.
A tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot vertem.
Rákentem a lekvárra.
A mandulát apróra törtem és rászórtam a hab tetejére.
A gázsütőm 5-ös fokozatán sütöttem 15percig, majd levettem 4-esre és még 10 percig hagytam sülni.
A tepsiben hagytam kihűlni, majd felszeleteltem és már kóstoltuk is!!
Jó sütögetést mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése