2012. december 29., szombat
LÚDLÁB
Kakaós piskótát készítek:
5 tojás, 10dkg liszt, 10dkg kristálycukor, félcsomag sütőpor, 1púpozott ek. kakaópor,
20x30 tepsi,
Krém:
3ek. liszt 2,5dl tej - ezt felfőzöm és hagyom kihűlni.
15dkg ráma, 10dkg porcukor. 1 púpozott ek. kakaópor - kikeverem és a kihűlt tejes masszával összekeverem.
Meggylébe rumaromát teszek, és ebbe beáztatok fél üveg magozott meggyet. Ezt szintén belekeverem a krémbe.
Ezt a piskótára kenem.
A tetejére 9dkg - 1tábla- tortabevonót olvasztok 8dkg rámával. Rákenem a krémre. Háromszög alakúra vágom a sütemény, melyre teszek még 1-1 szem meggyet és csokireszeléket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése