A nosalty.hu oldalon találtam meg a számomra legjobb receptet.
Először sütöttem a mákos kavart tésztát:
6 tojás
12dkg liszt
12 dkg kr.cukor
1/2 dl étolaj
1/2 cs sütőpor
10dkg őröletlen mák
2 db mézes lap:
30dkg liszt
10dkg porcukor
2 ek.méz
8dkg ráma
1tojás+1tojás sárgája
1kk szódabikarbóna.
Krém:
3 tojássárgája
15dkg porcukor
35dkg ráma
2 cs tejszínízű pudingpor
7dl tej
Ezután összeraktam a süteményt.
Mézes lap-krém-piskóta-krém-mézes lap-vékony krém-durvára vágott pörkölt dióbél.
20x30 tepsiben sütöttem a lapokat, de nagyon magas lett így a süti. Legközelebb a 23x35 tepsiben fogom elkészíteni.
A mézes lapot ilyenkor még nem lehet szeletelni. Másnapra a krémtől megpuhul és akkor már lehet szépen szeletelni.
piroskonyha |
piroskonyha |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése