Piskóta:
6 tojás
6 ek langyos víz
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 cs sütőpor
Tejszínkrém:
0,6 liter cukrozott hullala habtejszín
2 cs habfix
Csokimáz a tejszín közé:
13 dkg Boci étcsoki, 1 1/2 tábla
4 ek étolaj
Tetejére:
13,5 dkg Boci étcsoki - 1 1/2 tábla
3 ek étolaj
Tepsi méret: 25x 25
Két piskótát sütöttem.
A tojásokat a cukorral habosra kevertem.
Az átszitált lisztet és kakaóport óvatosan belekevertem a masszába.
A gázsütőm 4-es fokozatán megsütöttem.
A tejszín felét elkezdtem habbá verni, közben beleszórtam a habfix felét. Kemény habot készítettem.
A kapcsos tortaformába visszatettem az egyik kihűlt piskótát, erre rákentem a habot.
Hűtőbe tettem fél órára.
A másfél tábla csokit felolvasztottam vízgőz felett az olajjal.
A hideg habon elkentem és ismét hűtőbe tettem.
A másik adag tejszínhabot is elkészítettem és a megdermedt csokira kentem.
Erre rátettem a másik piskótát és a felolvasztott csokit szépen elkentem rajta.
Másnapig a hűtőben hűlt.
Mint minden sütemény ez is másnap a legjobb. Összeérnek az ízek, jobban lehet szeletelni.
Szeletelni úgy lehet a legjobban ha a kést forróvízben tartom, majd letörlöm róla a vizet -ezt többször meg kell ismételni- és úgy szeletelem.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése