Nem csináltam még sosem...anyukám sem csinált sosem....
Egy főzős műsorban /Főmenü/ láttam meg a hétvégén, innen jött, hogy most megpróbálom. Nem nagy adag készült, hiszen csak ketten voltunk rá!!
20x20 üvegtál
20 dkg túrót elkevertem 8 dkg liszttel, 1 egész tojással, fél ek.steviával....persze cukorral is lehet.
Hütőbe tettem.
3 tojást kettéválasztottam. A sárgáját összekevertem fél ek.steviával, 1 ek.mazsolával, 3 dkg lágy vajjal, 3 ek.tejföllel, reszelt citromhéjjal.
Követtem a hűtőből a tésztát és kinyújtottam. Liszt helyett próbáltam porcukrot használni a nyújtáskor.
Forrásban lévő vízben kifőztem az aránylag vékony tésztát. Olvasztott vajjal egy kicsit meglocsoltam.
Ekkor felvertem a 3 tojásfehérjét és óvatosan összeforgattam a tojás sárgájás masszával.
Közben az üvegtálat kivajaztam és zsemlemorzsával beszórtam. Beleöntöttem a metéltet és 30 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben megsütöttem.
Eper lekvárral találtam.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés