A hosszú hétvégét én kitoldtam három nap szabadsággal, így egész héten itthon voltam.
Hiába voltak azonban ünnepek, mi itthon dolgoztunk, kifestettük a konyhát. De nem csak a falakat, hanem a radiátort, a székeket, az asztalt, az ablakot, az ajtót, tehát mindent amit csak lehetett.
Ebből kifolyólag nem sok időt töltöttem sütéssel és főzéssel a konyhában.
De ma már enyém volt a terep így az ebéd mellé már sütöttem is egy gyors süteményt.
Már több helyen láttam, hogy a süti tetejére kerek piskótatallért raknak. Mivel most nekem is volt itthon, így a pudingos krémre én is rátettem.
Első lépésként sütöttem egy 4 tojásos piskótát.
4 tojás
8 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
1 kk. sütőpor
Én nem szoktam a tojást ketté választani és külön felverni a fehérjét. Most is az egész tojásokat a cukorral együtt habosítottam fel.
Több részletben beleszitáltam a sütőporos lisztet, óvatosan összekevertem.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és előmelegített gázsütőben -3fokozaton- 30 perc alatt megsütöttem.
Amíg hűlt a piskóta addig elkészítettem a pudingos-tejszínes krémet.
2 cs. csoki pudingpor
6 dl tej
3 ek. kristálycukor
3 dl tejszín, hullala
2 lapos ek. kristálycukor
A pudingport egy kevés tejjel és cukorral simára kevertem.
Hozzáöntöttem a többi tejet és sűrűre főztem.
A lábast vízfürdőbe tettem és közben többször megkevertem, hogy gyorsabban hűljön.
Amikor már langyos volt a puding, akkor a tejszínből és a cukorból kemény habot vertem.
Ezután géppel szép simára összekevertem.
Rákentem a piskótára, tetejére ráraktam a kerek piskótatallérokat.
Már 12 óra volt amikor hozzákezdtem, és mostanra -15óra- már a bejegyzés is készen van róla!!!
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Jó sütkérezést kívánok !!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése