2015. augusztus 28., péntek

HAJTOVÁNY


Végre erre is sor került! 

Limara receptje alapján ismét nagyon-nagyon finomat sikerült sütnöm.
Olyan sokan dicsérik még most is, pedig az eredeti recept már 2008-ban íródott.
Nézzétek, hogy 30 dkg lisztből mennyi lett! Pedig még vékonyabbra is nyújthattam volna.

30 dkg liszt
1 kk. só
1 tojás sárgája
1,5 -  2 dkg élesztő
bő 2 dl tej
0.3 dl olaj
1 tk. kristálycukor

7 dkg kenhető állagú vaj
10 dkg reszelt sajt
1 kk. só
fél felvert tojás

fél felvert tojás a kenéshez
lenmag

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal kelt tésztát készítettem.
Duplájára kelesztettem.

Kettévágtam a tésztát és két téglalapot nyújtottam belőle, olyan 3:1 arányban. Vagyis kb. háromszor olyan hosszú volt a hossza mint a szélessége.
Az egyik téglalapot megkentem a sajtos-vajas-tojásos-sós krémmel.
A másik téglalapot rátettem erre a megkent tésztára.
Feltekertem úgy mintha a kakaós csigát készíteném.
Trapéz alakúra felvagdostam és a tepsiben ismét hagytam kelni.
Amikor szépen megkelt lekentem a tetejét tojással és megszórtam lenmaggal.

A gázsütőt előmelegítettem a és a 3-as 4-es fokozaton több mint fél óráig sütöttem.

Facebook-on  ITT csatlakozhatsz hozzám.

Jó sütögetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése