Minden évben készítek dzsemeket.
Természetesen az eperrel kezdem az idén is, hiszen ez az első gyümölcs.
Nem sok üveggel lett a mai főzésből, de elég ez, hiszen majd jönnek a többi gyümölcsök is.
Hozzávalók:
1,65 kg eper
0,4 kg kristálycukor
1 csomag + 1kk. 3:1 Dr. Oetker Szuper dzsemfix
1 db citrom leve
mentalevél
Az üveget mosogatógépben kimostam. Úgy időzítettem, hogy kb. akkorra legyen elmosva amikorra a dzsem elkészül.
Az epret több vízben átmostam.
Egy nagyobb lábasba tettem ahol összetörtem.
A citrom levét belefacsartam.
Összeforraltam.
A cukrot összekevertem a "Szuper dzsemfix"-el és ráöntöttem az eperre.
Miután ismét felmelegedett, 5 percig forraltam.
A habot leszedtem a tetejéről.
Rögtön az üvegekbe töltöttem, rácsavartam a tetejét és fejreállítottam. Igy hagytam 5-10 percig és már készen is volt.
Két üveg dzsemet mentásan készítettem el.
12 mentalevelet nagyon vékonyra összevagdostam és ezt hozzákevertem a forró dzsemhez.
Rögtön beletöltöttem a két kis üvegbe.
Maradt egy kis kóstoló belőle, hát csak biztatni tudok mindenkit, hogy próbálja ki, mert NAGYON FINOM.
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhatsz.
Jó étvágyat!
Na, de jó hogy olvasom ezt! Én is mentával készítettem, de még csak a fazékban maradtat kóstoltam meg, nem tudtam felmérni hogy lehűlve kibontáskor milyen lesz ha összeérik. De most már bizakodó vagyok :D
VálaszTörlésInnen próbáltam ki még a gyömbéres meg a rozmaringos változatot is: http://bit.ly/befozok
A mentás akkor nem lehet rossz, remélem a másik kettő is kellemes meglepi lesz :D
Réka!
TörlésBiztos, hogy nem fogsz benne csalódni. Ha szereted a mentát akkor imádni fogod! Örülök, hogy ide sodródtál és elolvastad a receptet. Hajrá és csinálj minél több finom dzsemet és persze mást is!!!!!!