2015. június 5., péntek

MENTÁS EPERDZSEM


Minden évben készítek dzsemeket.
Természetesen az eperrel kezdem az idén is, hiszen ez az első gyümölcs.
Nem sok üveggel lett a mai főzésből, de elég ez, hiszen majd jönnek a többi gyümölcsök is.

Hozzávalók:

  1,65 kg eper
0,4 kg kristálycukor
  1 csomag + 1kk.  3:1 Dr. Oetker Szuper dzsemfix 
1 db citrom leve

mentalevél

Az üveget mosogatógépben kimostam. Úgy időzítettem, hogy kb. akkorra legyen elmosva amikorra a dzsem elkészül.








Az epret több vízben átmostam.
Egy nagyobb lábasba tettem ahol összetörtem.
A citrom levét belefacsartam.
Összeforraltam.
A cukrot összekevertem a "Szuper dzsemfix"-el és ráöntöttem az eperre.
Miután ismét felmelegedett, 5 percig forraltam.
A habot leszedtem a tetejéről.
Rögtön az üvegekbe töltöttem, rácsavartam a tetejét és fejreállítottam. Igy hagytam 5-10 percig és már készen is volt.

Két üveg dzsemet mentásan készítettem el.
12 mentalevelet nagyon vékonyra összevagdostam és ezt hozzákevertem a forró dzsemhez.
Rögtön beletöltöttem a két kis üvegbe.


Maradt egy kis kóstoló belőle, hát csak biztatni tudok mindenkit, hogy próbálja ki,  mert NAGYON FINOM.

Facebook oldalamhoz   ITT   csatlakozhatsz.

Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

  1. Na, de jó hogy olvasom ezt! Én is mentával készítettem, de még csak a fazékban maradtat kóstoltam meg, nem tudtam felmérni hogy lehűlve kibontáskor milyen lesz ha összeérik. De most már bizakodó vagyok :D
    Innen próbáltam ki még a gyömbéres meg a rozmaringos változatot is: http://bit.ly/befozok
    A mentás akkor nem lehet rossz, remélem a másik kettő is kellemes meglepi lesz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Réka!
      Biztos, hogy nem fogsz benne csalódni. Ha szereted a mentát akkor imádni fogod! Örülök, hogy ide sodródtál és elolvastad a receptet. Hajrá és csinálj minél több finom dzsemet és persze mást is!!!!!!

      Törlés