Minden nap is meg tudnám enni, hidegen, jó fokhagymásan és ecetesen, természetesen kenyér nélkül.
Nem szoktam elcseppezni a dolgot, 4 fejet készítek egyszerre.
4 fej saláta
2 nagy fokhagymacikk
2csapott ek. liszt + annyi olaj amennyivel a rántást meg tudom csinálni - bocs, de én rántással készítem-
tej
tej
ecet, ízlés szerint
só, ízlés szerint
A salátát leveleire szedem, átmosom, és kis darabokra tépem.
Megsózom, öntök rá vizet és 15-20 percig párolom. Amikor már szinte elfőtte a levét elkészítem a rántást.
A lisztet az olajjal elkeverem, világosra pirítom, közben belereszelem a fokhagymát.
Tejjel felöntöm, amikor sűrűsödni kezd hozzáöntöm a salátához.
Gyakori kevergetés mellett összeforralom és kész.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése