piroskonyha |
Minden alkalommal úgy készül nálunk ez a süti, hogy két lap között van az almatöltelék. Most azonban berácsoztam a tetejét.
Nyáron meggyes-rácsost csináltam, és az nagyon jól sikerült.
Ezért úgy döntöttem, hogy most is berácsozom ezt a sütit.
piroskonyha |
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
0,25 dkg margarín
1 cs. sütőpor
1 tojás
1 tojás sárgája
3 ek. kristálycukor
1 dl tejszín
A margarint a lisztben elmorzsolom és a többi hozzávalókkal linzertésztát készítek.
Amíg a tölteléket elkészítem addig a tésztát betettem a hűtőbe.
Töltelék:
8 db alma
2 ek. kristálycukor
1 púpozott kk. fahéj
Az almákat meghántottam és lereszeltem.
Megdinszteltem.
Hozzáadtam a cukrot és a fahéjat.
Elővettem a hűtőből a tésztát.
A háromnegyed részét kinyújtottam.
A tepsibe sütőpapírt tettem és a tésztát beletettem.
Ráöntöttem a kihűlt almatölteléket.
A tészta egynegyed részét kinyújtottam és vékony csíkokat vágtam belőle. Amivel berácsoztam a tölteléket.
Fél óra alatt megsütöttem a gázsütő 5-ös fokozatán.
Tepsi: 23x35
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése