1 tojás
20 dkg tejföl
Csipet só
4 dkg kr.cukor
Fahéj
1/2csomag sütőpor
20 dkg Liszt
3 db alma reszelve
Elkészítettem a masszát és nagyon kevés olajon kisütöttem.
Megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá lekvárt, de simán is finom!!!
Piroska
....és a mindennapok történései.
1 tojás
20 dkg tejföl
Csipet só
4 dkg kr.cukor
Fahéj
1/2csomag sütőpor
20 dkg Liszt
3 db alma reszelve
Elkészítettem a masszát és nagyon kevés olajon kisütöttem.
Megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá lekvárt, de simán is finom!!!
Piroska
Ebben a levesben csak a levesbetét a különleges .
Készítünk egy sima zöldséglevest.
Levesbetét:
3 szelet kenyér, aminek csak a belsejét használtam
2 db tojás
Só, bors, petrezselyemzöld
Fokhagyma
A kenyeret vízbe áztattam, kinyomkodtam. Összekevertem a többi alapanyaggal. Fólián rúd alakra formáztam és becsomagoltam mint egy szaloncukrot.
3 db rudacska lett, amit lassú forrásban levő vízben 10 percig főztem.
Hidegen lehet szépen szeletelni.
Nagyon finom vele a leves.
Piroska
Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 dkg margarin
5 dkg kristálycukor
1,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
csipet só
Az átszitált liszthez hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a puha margarint.
Kelesztettem.
Kinyújtottam, lekentem nem vékonyan darabos eper dzsemmel. Feltekertem, két ujjnyira elvagdostam.
Tepsibe raktam, ismét kelesztettem, lefújtam olajjal.
Előmelegített gázsütőben 180-200 fokon 25 perc alatt megsütöttem.
Kicsit hagytam hűlni, majd lekentem cukros tejföllel.
Isteni finom lett!!!
Jó étvágyat!
Piroska
Van már egy fetás pogácsa, de ez finomabban!!!
Hozzávalók:
35 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tk. só
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk. kristálycukor
1 tojás
10 dkg tejföl 20%-os
6-8 dkg feta sajt
3 dkg tr.sajt
A sós lisztben elmorzsoltam a margarínt.
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben.
A tálban az összes hozzávalót összedolgoztam.
A tojás L-es volt ezért hagytam egy keveset, hogy megkenjem majd a megkelt pogácsák tetejét.
Dagasztás után kelesztettem, kinyújtottam, bevagdostam a tetejét és a kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
Ismét hagytam kelni, lekentem a tetejét tojással, reszeltem rá trappista sajtot.
Előmelegített gázsütőben kb. 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütöttem.
Készítettem feta sajt nélkül is, akkor is jól sikerült.
| Ez feta sajt nélküli. |
Jó étvágyat!
Piroska
Hozzávalók:
15 dkg Liszt
1/2 csomag sütőpor
2 tojás
5 dkg kr.cukor
1csomag vaníliás cukor
5 dkg margarín
12dkg túró
3dkg Dr. Otker sütésálló csokicsepp
A tojásokat a kétféle cukorral habosra kervertem.
Hozzáadtam a sütőporos lisztet , majd végül a túrót és a csokicseppet.
Szilikonos muffin formába elosztottam 10 felé.
Előmelegített gázsütő 5-6 fokozatán most 18 perc alatt megsütöttem.
Jó étvágyat!
Piroska
35 dkg liszt
1 ek kristálycukor
8 dkg tejföl 20 %
12,5 dkg sertés zsír
0,5 dl tej + 2,5 dkg élesztő + pici cukor
csipet só
1 tojás sárgája
Összegyúrtam, pihentettem.
Három részre osztottam, átgyúrtam, kicsit pihentettem.
Mind a három tésztát kör alakúra kinyújtottam, pizzavágóval 12 cikkre vágtam. Szilvalekvárt tettem bele, feltekertem.
180 fokra előmelegített gázsütőben 17 perc alatt megsütöttem.
Amikor megsült, még melegen porcukorba forgattam.
Nagyon finom lett!
Piroska