Van már egy fetás pogácsa, de ez finomabban!!!
Hozzávalók:
35 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tk. só
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk. kristálycukor
1 tojás
10 dkg tejföl 20%-os
6-8 dkg feta sajt
3 dkg tr.sajt
A sós lisztben elmorzsoltam a margarínt.
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben.
A tálban az összes hozzávalót összedolgoztam.
A tojás L-es volt ezért hagytam egy keveset, hogy megkenjem majd a megkelt pogácsák tetejét.
Dagasztás után kelesztettem, kinyújtottam, bevagdostam a tetejét és a kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
Ismét hagytam kelni, lekentem a tetejét tojással, reszeltem rá trappista sajtot.
Előmelegített gázsütőben kb. 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütöttem.
Készítettem feta sajt nélkül is, akkor is jól sikerült.
Ez feta sajt nélküli. |
Jó étvágyat!
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése