2025. július 7., hétfő

Fetás pogácsa 2.

 


Van már egy fetás pogácsa,  de ez finomabban!!!


Hozzávalók:

35 dkg liszt 

10 dkg margarin 

1 tk. só


2 dkg élesztő 

0,5 dl tej

1 tk. kristálycukor 


1 tojás

10 dkg tejföl  20%-os

6-8 dkg feta sajt


3 dkg tr.sajt


A  sós lisztben elmorzsoltam a margarínt.

Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben.

A tálban  az összes hozzávalót összedolgoztam.

A tojás L-es volt ezért hagytam egy keveset,  hogy megkenjem majd a megkelt pogácsák tetejét. 

Dagasztás után kelesztettem, kinyújtottam, bevagdostam a tetejét és a kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggattam.

Ismét hagytam kelni, lekentem a tetejét tojással,  reszeltem rá trappista sajtot.

Előmelegített gázsütőben kb. 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütöttem. 

Készítettem feta sajt nélkül is, akkor is jól sikerült. 

Ez feta sajt nélküli. 

Jó étvágyat!

Piroska 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése