Herőce. Ez is egyfajta fánk, csörege fánk.
Gyerekkoromban anya sokat csinált ilyen fánkot, de mi akkor is herőcének hívtuk nem fánknak.
Manapság már teljesen feledésbe merült ez a finomság.
Már nem is emlékeztem rá, hogy milyen puha tésztája van sütés után is.
Nem számoltam, hogy mennyi lett, de látható a képen, hogy igen kiadós mennyiség van 30 dkg lisztből is.
30 dkg liszt
2 csapott ek. porcokor
3 tojás sárgája
csipet só
5 dkg margarín
3 ek. tejföl
1 ek. rumaroma
5 dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
1.Egy tálban az összes hozzávalókat összeállítottam és kitettem a szilikonlapra ahol átgyúrtam.
Letakartam és hagytam pihenni úgy20 percet.
Addig egy nagyobb átmérőjű lábasba olajat öntöttem és porcukrot szitáltam egy tányérba amiben majd megforgatom a kisült herőcéket.
2.
Vékonyra kinyújtottam a tésztát és rombusz formára vágtam derelyevágóval, aminek a közepét
bevágtam ahol áthúzta a rombusz egyik csúcsát.
3.
Meleg olajban kisütöttem a tésztát.
5 db-ot tettem a lábasba egyszerre. De ennél többet ne is tegyetek, mert gyorsan sül és akkor megég.
Sülés közben természetesen meg kell fordítani, hogy mind a két oldala szép legyen.
Sülés közben a tészta felhólyagosodik pedig nincs benne semmi lazító anyag és puha tésztát kapunk sütés után.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése