Az egyik csoportban /KELT TÉSZTÁK ÉS EGYTÁLÉTELEK/ készítettek hasonlót, nagyon megtetszett és úgy gondoltam, hogy én is megcsinálom.
Kelt tészta és meg van töltve baconnel és mozzarellával. Az eredeti receptben még koktélparadicsom is van benne, de nekem nem nagyon fért!!!!
A tésztakörök szaggatásához egy 12 cm átmérőjű üvegtálkát használtam.
13 db párnácska lett belőle.
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő+1,5 dl víz+1 tk.kristálycukor
1,5 tk. só
3 ek. olaj
13 tk. házi pizza szósz
1 cs. mozzarella
10-15 dkg bacon
kevés reszelt sajt
Az élesztőt a cukros vízben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal együtt elkészítettem a kelt tésztát. Nekem még tenni kellett hozzá egy pici vizet.
Tiszta konyharuhával letakartam és duplájára kelesztettem.
Lisztezett szilikonos lapon vékonyra, 0,5 cm-re kinyújtottam.
12 cm-es köröket szaggattam belőle.
A maradék tésztát ismét összegyúrtam és hagytam kelni addig amíg megtöltöttem a párnákat.
A mozzarellát 10 felé vágtam, a bacont feldaraboltam. Mivel 13 db lett a végére, a maradék 3-ba trappista sajt került baconnel.
A pizza szósszal megkentem a körök közepét, a félkörre rápakoltam sajtot és a bacont. Az üres tésztát ráhajtottam a töltelékre.
A körök szélét vízzel átkentem, villával megnyomkodtam, hogy jobban záródjon.
Szilikonos sütőpapírra raktam, kelesztettem addig amíg a sütő be nem melegedett. A gázsütőt most a legnagyobb fokozaton melegítettem elő.
Sütés előtt lekentem olajjal, megszórtam reszelt sajttal és 15 perc alatt megsütöttem.
Sütés után, még reszeltem rá sajtot ami ráolvadt.
Nagyon finom lett!! Bármilyen töltelékkel elkészíthető.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
Piroska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése