2015. január 1., csütörtök

LENCSELEVES EGYSZERŰEN


Igen, egyszerűen. Semmi füstölt hús, kolbász, virsli.
Ott van a sült csülök, a kocsonya  ezért a levesbe már nem tettem semmi húst.


25 dkg lencse
3 db babérlevél
2 cikk fokhagyma
1 tk. mustár
1 ek. liszt
3 ek. olaj
0,5 liter tej
1 tk. fűszerpaprika
1 tk. őrölt fehér bors

A lencsét reggel 2 órára beáztattam.
A sóval és a babérlevéllel együtt feltettem  vízben főzni.
Amikor már szétfőtt akkor fűszereztem és  a rántással besűrítettem. Vagyis az olajban a lisztet elkevertem és világosra pirítottam. Belereszeltem a fokhagymát és  tejjel simára kevertem. Amikor sűrűsödni kezdett hozzáöntöttem a lencséhez és összeforraltam.

Jó étvágyat! 

Facebook oldalamhoz  ITT  csatlakozhattok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése