Igen, egyszerűen. Semmi füstölt hús, kolbász, virsli.
Ott van a sült csülök, a kocsonya ezért a levesbe már nem tettem semmi húst.
25 dkg lencse
3 db babérlevél
2 cikk fokhagyma
1 tk. mustár
1 ek. liszt
3 ek. olaj
0,5 liter tej
1 tk. fűszerpaprika
1 tk. őrölt fehér bors
só
A lencsét reggel 2 órára beáztattam.
A sóval és a babérlevéllel együtt feltettem vízben főzni.
Amikor már szétfőtt akkor fűszereztem és a rántással besűrítettem. Vagyis az olajban a lisztet elkevertem és világosra pirítottam. Belereszeltem a fokhagymát és tejjel simára kevertem. Amikor sűrűsödni kezdett hozzáöntöttem a lencséhez és összeforraltam.
Jó étvágyat!
Facebook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése