Ezért jó szabadságon lenni!
Már nagyon régen kacsingatok erre a kekszre, most volt időm rá, hogy elkészítsem.
Nagyon finom!
Nem hiába áradozik róla mindenki!
23dkg liszt
12 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg porcukor
1/2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
13 dkg vaj
1 egész tojás
6-8 ek. tejszín
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 ek. vanília aroma
4 ek. tejszín
A tésztához való szárazanyagokat átszitáltam és összekevertem.
A vajat elmorzsoltam benne.
Hozzáadtam a tojást és evőkanalanként a tejszínt.
Az eredeti recept nem írt hozzá tejszínt, de nekem nem akart összeállni a tészta és ezért tettem bele.
Még így sem volt könnyű kinyújtani a tésztát.
5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggató segítségével elkészültek a kör alakú kekszlapocskák.
Nem csak sima kekszek készültek, hanem egy párat megmintáztam egy üvegpohár aljával.
Ezeknek a tésztáját vastagabbra nyújtottam, hiszen amikor rányomtam a pohár alját kilapultak.
Gázsütőt előmelegítettem az 5-ös fokozaton és kb. 8-10 percig alatt megsütöttem.
Amíg sültek a kekszek addig kikavartam a krémet.
A vajat az átszitált porcukorral elkavartam - már amennyire lehetett- és kanalanként hozzáadtam a tejszínt és az aromát. Simára kavartam és betettem a hűtőbe.
A kisült kekszek nagyon hamar kihűltek és akkor már meg is lehetett tölteni.
Egy kisebb teáskanálnyi krémet tettem egy lap közepére.
A másik lapot rátettem és óvatosan rányomtam, hogy a krém bevonja a keksz belsejét.
Ebből a mennyiségből nekem 35 db keksz lett.
Amikor megtöltöttem, betettem még a hűtőbe, hogy a krém szilárduljon egy kicsit.
A keksz tésztájába nekem kevés volt az a vaj amit az eredeti recept írt. Nem állt össze vele a tészta, ezért tettem bele a tejszínt. Ha a vaj mennyiségét növeltem volna meg az is biztos jó lett volna, de ha már ott volt a felbontott tejszínt és azt tettem hozzá. Nekem bevált és egy finom keksz lett a végeredmény.
Forrás: innen.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.
Jó sütögetést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése