2016. szeptember 4., vasárnap

ZÖLDSÉGLEVES CSIRKEHÚSSAL, CÉRNAMETÉLTTEL


Nincs is jobb mint a friss zöldségből készült zöldségleves. Főleg ha még belefőzünk csirkehúst is, most csirkeszárnyát.
A zöldségek -petrezselyemgyökér, sárgarépa, karalábé, zöldborsó- a kertből vannak, ezért is kedves nekem ez a leves.

10 db csirkeszárny
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
3 dl zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 db sárga paprika
só, ízlés szerint
fűszerpaprika
cérnametélt

A csirkeszárnyakat több vízben megmostam, megpucoltam, a végeit levágtam. A cicáknak is kell valami!!!!
Hideg vízben feltettem főni, megsóztam.
Amikor felforrt többször leszedtem róla a habot, hogy szép tiszta levest kapjak.
Lassan főztem vagy fél órát, ezután hozzáadtam a megpucolt, apróra vágott zöldségeket. A vöröshagymát egészben tettem bele.

Amíg szép lassan forrt a leves addig kifőztem a cérnametéltet. Apró darabokra tördeltem, forrásban lévő vízbe tettem és kevés ideig főztem. Leszűrtem, leöblítettem hideg vízzel és egy pici olajat tettem rá, hogy ne ragadjon össze. Villával többször megkavargattam, hogy ne álljon össze addig amíg bele nem kerül a levesbe.

Amikor már majdnem készen volt a leves akkor beletettem egy kk. fűszerpaprikát és  egy tv paprikát, amit előtte kicsumáztam és  megmostam. Nagyon jó ízt tud adni a leveseknek.

A levesekhez én szoktam használni ételízesítőt, de ebbe most nem tettem. Megkóstoltam, és olyan jó íze volt, hogy nem kellett bele.

A húsleveseknél nagyon fontos, hogy hideg vízbe tegyük fel főni és lassan, gyöngyöző forrásban főjön.

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.

Piroska


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése