2016. február 20., szombat

KIFLI-KELESZÉS NÉLKÜL


Mivel tegnap -péntek-  délután főztem, ezért ma volt időm a szokásos szombati munkák mellett sütni is.
Ebédre elkészült és ezt ettük még melegen a leveshez.

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 kk. kr.cukor
1 dkg só
2 dkg olvasztott vaj
lenmag

Az élesztőt a langyos tejben felfuttattam.
A lisztet  átszitáltam és a többi hozzávalókkal bedagasztottam.
Nem kelesztettem, hanem rögtön egy nagy kör alakra kinyújtottam.
Olyan vékonyra kell nyújtani, amilyenre csak tudjuk.
Pizzavágóval hat cikkre vágtam és a szélesebb végétől fogva felsodortam.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, ahol kifli alakra formáztam.
Lekentem tejjel, lenmaggal megszórtam.
A sütő aljára egy tepsit tettem, amibe 2dl vizet öntöttem.
A gázsütőt hatos fokozatra állítottam és amíg bemelegedett addig keltek a kiflik.
Fél óra alatt megsültek a kiflik.

Forrás:  INNEN

Facobook oldalamhoz ITT csatlakozhattok.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés: