Nagyon szeretjük a töltött káposztát, de régebben nem tettünk bele füstölt húst.
Ebben a receptben hagyományosan füstölt comb van hozzádarálva a töltelékhez.
35 db haraszt
100 dkg darált sertés lapocka
35 dkg darált füstölt hús
30 dkg darált zsírszalonna
6 cikk fokhagyma
Só, őrölt bors, csemegepaprika,
2,5 dl rizs
6 dl langyos víz
100 dkg szálas savanyú káposzta
gersli, bő két maréknyi
1db paradicsom
1db paprika
ételízesítő
1 ek. sertés zsír
őrölt bors, csemege paprika,
A szálas káposztát hideg vízben áztattam, mert nagyon savanyú és sós volt. Kinyomkodtam és úgy raktam az edény aljára a felét amit előtte a zsírral kikentem.
Erre rátettem a felszeletelt paradicsomot, paprikát, zsírt és rászórtam a delikátot, borsot, fűszerpaprikát és a gerslit. Persze mindennek csak a felét, mert a másik fele a tetejére kell.
A tölteléket összekevertem és a langyos vízzel lazítottam. Hagytam állni egy fél órát majd ismét összekevertem és még tettem bele egy kevés vizet.
A megtöltött harasztokat állítva az edénybe raktam.
A tetejét betakartam a megmaradt szálas káposztával amire ráraktam a maradék gerslit.
A tetejét betakartam a megmaradt szálas káposztával amire ráraktam a maradék gerslit.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Olyan fedőt tettem rá ami beleesett a fazékba, vagyis a káposzta tetejére. Így nem engedte, hogy forrás közben felnyomódjon a káposzta.
Forrástól számítva 1,5 - 2 órát főztem, ekkor lekapcsoltam a gázt alatta és hagytam a saját párájában főni.
Olyan fedőt tettem rá ami beleesett a fazékba, vagyis a káposzta tetejére. Így nem engedte, hogy forrás közben felnyomódjon a káposzta.
Forrástól számítva 1,5 - 2 órát főztem, ekkor lekapcsoltam a gázt alatta és hagytam a saját párájában főni.
Piroska
Uhh, de jóóó!
VálaszTörlésKöszi Vicuska, aranyos vagy!
VálaszTörlés