2018. augusztus 6., hétfő
Lángos
Én is jókor kezdtem neki lángost sütni!! Odakint közel 40 fok, de ez engem sosem tántorított vissza, hogy bekapcsoljam a sütőt vagy éppen lángost süssek!!
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tk. kristálycukor
1 dl langyos tej
1 dl víz
só
A langyos tejben felfuttattam az élesztőt és lágy tésztát dagasztottam.
Letakartam és duplájára kelesztettem.
A szilikonos lapomat jól megliszteztem és 12 felé osztottam a tésztát.
Az olajat felmelegítettem, a tésztát kézzel nem túl vékonyra kihúzogtam és kisütöttem.
Papírkéztörlővel bélelt tálkába állítva raktam a lángosokat.
Eddig én mindig tettem a tésztába egy kis főtt burgonyát is, de ebben nem volt és így sem volt rosszabb.
Tejföllel és reszelt sajttal ettük.
Forrás: Vénusz.
Piroska
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jól néz ki :)
VálaszTörlés