2017. április 22., szombat

PALACSINTATORTA

Régebben is csináltam már palacsintából tortát. De akkor elkövettem azt a hibát, hogy  vékony palacsintából készítettem, és ezért nem volt tartása.
Láttam más receptekben, hogy vastagabb palacsintát sütöttek hozzá és így szép tortaforma lett belőle amikor összerakták.
Most én is így csináltam.

3 tojás 
3,5 dl tej
csipet só
1 ek vanília aroma
1 ek kr. cukor
1/3 cs. sütőpor
liszt

olaj a sütéshez

Lisztet annyi tegyünk hozzá, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
Nekem ebből a mennyiségből 11 db palacsintám lett.
Amíg kihűltek a palacsinták addig elkészítettem a töltelékeket. Túrós-tejszínes  és kakaós-tejszínes-mascarponés változat lett.

25 dkg túró
2 ek. kr.cukor
1 cs. Dr. Oetker reszelt citromhéj

1 dl tejszín habbá verve
0,5 ek. porcukor


12,5 dkg mascarpone
1 ek. porcukor
1 ek. cukrozatlan kakaópor

1 dl tejszín habbá verve
0,5 ek. porcukor

Az első palacsintára túrósat raktam, utána pedig váltakozva kerültek rá a töltelékek.
A tetejére tejszínhabot és egy kis kakaós mascarponét kentem.



Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!

Jó étvágyat!
Piroska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése