2015. szeptember 8., kedd

SZÁRAZBABLEVES FÜSTÖLTHÚSSAL


A mai ebéd ez a leves és palacsinta volt, amit a saját készítésű málnalekvárral ettük.

3 dl száraz tarkabab
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
6 db-ra vágott oldalas
4 db babérlevél

2 lapos tk. delikát
1 kk. őrölt bors
3 ek. olaj
1 nagy ek. liszt
1 tk. fűszerpaprika

Az oldalast feldaraboltam és feltettem hideg vízben főzni. Egy kicsi hab keletkezett, amit leszedtem róla.
Amíg főtt az oldalas addig 20 percre betettem a mikróba a szárazbabot. Ez alatt az idő alatt jól megpuhult a bab.
Amikor már félig megfőtt a hús hozzáadtam a babot, a feldarabolt zöldségeket és a fűszereket /babérlevél, őrölt bors, delikát/.
Rántást készítettem, belereszeltem a fokhagymát, hozzáadtam a fűszerpaprikát, hideg vízzel felengedtem és hozzáöntöttem a leveshez.
Összeforraltam.
Tálaláskor tejföl is került az asztalra.

Facebook oldalamhoz  ITT  csatlakozhattok.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. de rég volt már nálunk bableves, lehet akkor főzök a héten. háziasszonyok, ha már főzőcskézünk, egy jó kis kezdeményezés, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi!
      Én is gyűjtöm a használt olajat. Nem a MOL-hoz adom le, hanem a munkahelyemre viszem be ahonnan elhordják.

      Törlés