Salátafőzeléket ebben az évben már főztem vagy négyszer.
Hétvégére lett két fej salátám, ebből úgy gondoltam, hogy levest fogok készíteni. Már csak azért is, mert két fej nekünk kevés főzeléknek!
A leves is hasonló képen készült mint a főzelék.
A levesbetét pedig nagyon finom lett!! Más levesbe is csak ajánlani tudom!
2 fej saláta
1 ek. liszt
2 cikk fokhagyma
1 liter tej
ecet, ízlés szerint
só
2 tojás
10 dkg füstölt szalonna
metélőhagyma
só
A salátát több vízben megmostam és vékony csíkokra vágtam.
Kevés vízben /kb, 3dl/ addig főztem amíg "összeesett".
A szalonnát apró kockákra vágtam, kiolvasztottam. A kisült szalonnákat kiszedtem egy palacsintasütőbe.
A zsírban megpirítottam a lisztet, belereszeltem a fokhagymát, felengedtem tejjel és besűrítettem vele a salátát. A maradék tejjel leves állagúra hígítottam.
Ezután elkészítettem a levesbetétet.
A szalonnát a palacsintasütőben elosztottam úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
Két tojást villával felvertem, megsóztam és a szalonnára öntöttem.
Megsütöttem úgy mint egy palacsintát.
Csíkokra vágtam és készen is volt.
Amikor már nem volt forró a leves akkor tettem bele ecetet.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése